Het Huis van Werkvermogen (9) Zin in zorg realiseren via zin in werk

HR Square 187
Bij Emmaüs staan ruim 6800 medewerkers klaar in een netwerk van 24 voorzieningen in de provincie Antwerpen om antwoorden te bieden op elke zorgvraag. Dat doen ze in  algemene ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, ondersteuning van personen met een beperking, kind, jeugd en gezin (kinderdagopvang, bijzondere jeugdzorg, kinderzorg en gezinsondersteuning). Het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel is een opname- en behandelcentrum voor volwassenen met psychiatrische problemen in voltijdse hospitalisatie, poliklinische raadpleging, dagbehandeling, beschut wonen of psychiatrische verzorging. Het is één van de 24 voorzieningen van Emmaüs, heeft 540 bedden en stelt een kleine 900 medewerkers te werk in de zorg, maar ook in de ondersteunende diensten als administratie, technische dienst, hoteldiensten en dergelijke meer. In dit ziekenhuis is het ‘Huis van Werkvermogen’ een sterk communicatiemiddel. We spraken met Roeland Depreitere, HR-directeur van het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel. Hij gelooft in de kracht van het model.   ‘Zin in zorg’ door ‘zorg voor eigen medewerkers’...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.