Het laatste woord: Jos Gavel

HR Square 54
Wie geregistreerd is voor onze wekelijkse nieuwsbrief (zie www.hrsquare.be) kon het eind vorige maand al lezen. De huidige Corporate Governance Code of Code-Lippens is doeltreffend. De Code moedigt goede bedrijfspraktijken aan en draagt bij tot een betere werking van raden van bestuur. De kosten die verbonden zijn aan de toepassing wegen niet op tegen de voordelen. Er is wel vraag naar meer duidelijkheid en informatie. Eind juni 2008 zal de Commissie Corporate Governance een voorstel van aangepaste Code lanceren op haar website (www.corporategovernancecommittee.be). Dat voorstel zal inspelen op de resultaten van de publieke raadpleging die de commissie van 1 oktober tot 30 november 2007 heeft gehouden, en waarover HR Square u vooraf inlichtte. Het VBO laat weten dat de raadpleging van eind vorig jaar 49 reacties opleverde, die duidelijk niet alleen vanuit de betrokken vennootschappen kwamen, wat op zich een succes te noemen is. De rondvraag over de inhoud van...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.