Het Laatste Woord. Jos Gavel

HR Square 52
Op 25 januari stond de arbeidswereld op zijn kop in Hirwaun, Zuid-Wales. Enkele honderden mijnwerkers, familieleden en vrienden marcheerden met de vlaggen op kop in een feestelijke optocht van de bedrijfsterreinen naar de lokale mijnwerkersclub. Alwaar ze een stevig feestje bouwden om de sluiting van hun put te vieren. In 1984-1985 hadden ze een jaar lang een bittere strijd geleverd tegen Maggie Thatcher en haar grootschalig sluitingsprogramma. Ook in 1994 verzetten ze zich met hand en tand (en met verstand) tegen de geplande sluiting van de ondertussen geprivatiseerde Tower Colliery. Wat was er gebeurd? In 1993 verklaarde de eigenaar British Coal de Tower Colliery onrendabel en hij kondigde de sluiting aan. Deze keer tapten de mijnwerkers uit een ander vaatje. Ze gingen niet in staking, maar sloten een monsterverbond om de put over te nemen. De arbeiders en de kaderleden – althans 239 onder hen – waren ervan overtuigd dat...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.