Het Laatste Woord. Sterren van de sociale dialoog

HR Square 127
We gaan er niet veel verder op in, want dit eerste Laatste Woord moet straks een positieve wending krijgen. Dit volstaat: uw dienaar observeert al langer dan 30 jaar de avonturen van het overleg tussen werkgeversfederaties, vakbonden en regeringen en herinnert zich dat het al die tijd minstens om de twee jaar dood werd verklaard. De vele generaties aankondigers van de uitvaart moeten niet onderdoen voor Jehovah’s Getuigen of de aanhangers van de Maya-kalender. Beste lezer, de sociale dialoog (inclusief de meningsverschillen en conflicten) moet en zal blijven bestaan, omdat hij ondanks zijn vaak moeizaam verloop bruggen bouwt tussen werkgevers en werknemers. En oplossingen brengt. Dat sommige van die oplossingen niet goed genoeg zijn en dikwijls de kiemen van nieuwe problemen in zich dragen, is geen reden om de investering erin stop te zetten. Het overleg kan, mag en moet bekritiseerd worden. Kritiek is echter pas productief als hij constructief...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.