Het Nieuwe Werken in de kmo (1). Méér dan thuiswerk

HR Square 133
Het Nieuwe Werken is een compleet nieuwe manier om het werk te organiseren: flexibeler, efficiënter en in wederzijds vertrouwen. Rachid Boumalek, HRM-adviseur bij Unizo, merkt op dat het Nieuwe Werken in essentie een methodiek is om de autonomie van je medewerkers en de efficiëntie van werken te vergroten: “Waar en wanneer het werk gebeurt is dan van ondergeschikt belang aan het resultaat. Zo kan je de focus leggen op kwaliteit en productiviteit.” Hij schuift vijf punten naar voren om ermee aan de slag te gaan. 1. Communiceer “Een nieuwe manier van werken betekent een verandering en daarvoor is communicatie nodig”, merkt Boumalek op. “Overleg met je medewerkers over hun noden en behoeften. Maak ook goede afspraken over wat wel en wat niet kan. Houd rekening met kinderziektes in het systeem. Communiceer duidelijk dat er regelmatig geëvalueerd zal worden en houd zo een stok achter de deur om bepaalde systemen anders...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.