Het probleem: Beleggen in personeel. Op zoek naar de ‘return on investment’ van personeelsbeleid

HR Square 89
Een zelfs naar historische normen zware economische crisis lijkt niet te verzoenen met de leuze ‘beleggen in personeel’. Op het dieptepunt van de crisis en zelfs in de huidige turbulente nasleep ervan gaat het uitsluitend over het snijden in de kosten. Dat is nu de reddende focus. Doorgaans impliceert dat ook snoeien in het personeelsbestand of op zijn minst in de personeelskosten. Van opleiding, bijvoorbeeld, is vooral alleen nog in de officiële taal sprake. Of bent u wel zo nuchter en helder dat u weet dat u ook moet vooruitkijken, zelfs al wordt u momenteel van zowat alle kanten belaagd? Hebt u die gezonde ambitie? Kunt u ‘correct’ snoeien en tegelijkertijd ‘investeren’? Dan wilt u ongetwijfeld ook wel weten welk rendement die investeringen kunnen en zouden moeten opleveren. Mocht het willen voorspellen en berekenen van de ‘return on investment’ nog niet tot uw ondernemersreflexen behoord hebben, moet de crisis u...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.