Hiërarchie en autonomie: een stevige voorproef

HR Square 202
Neen, de traditionele HR Square Conference kon in november 2020 niet zoals gehoopt en gepland doorgaan. In de plaats daarvan verzamelden heel wat geïnteresseerden online voor een stevige voorproef. En stevig was ze, die voorafname aan de uitgestelde conference. Onder het vakkundige voorzitterschap van Lou Van Beirendonck toonden achtereenvolgens Jurgen Van De Sompel (INNOCOM), Steven Baert (Novartis) en Jan Van Roey (Brandweer Zone Antwerpen) hoe zij in hun organisatie autonomie en hiërarchie trachten te verzoenen. De verschillen tussen de drie organisaties kunnen nauwelijks groter: INNOCOM is een kleinere organisatie met hooggeschoolde consultants, terwijl Novartis een wereldwijde organisatie is waar CEO Vas Narasimhan zélf de unbossing in gang zette. Tot slot is de Brandweer Zone Antwerpen gebonden aan vele regels die autonomie vaak in de weg staan.De daaropvolgende dag nam Peggy De Prins het voorzitterschap over. Op onnavolgbare wijze leidde ze ons van de praktijk naar het arbeidsrecht en de sociale...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.