Hiërarchie en autonomie: een stevige voorproef

HR Square 202
Neen, de traditionele HR Square Conference kon in november 2020 niet zoals gehoopt en gepland doorgaan. In de plaats daarvan verzamelden heel wat geïnteresseerden online voor een stevige voorproef. En stevig was ze, die voorafname aan de uitgestelde conference. Onder het vakkundige voorzitterschap van Lou Van Beirendonck toonden achtereenvolgens Jurgen Van De Sompel (INNOCOM), Steven Baert (Novartis) en Jan Van Roey (Brandweer Zone Antwerpen) hoe zij in hun organisatie autonomie en hiërarchie trachten te verzoenen. De verschillen tussen de drie organisaties kunnen nauwelijks groter: INNOCOM is een kleinere organisatie met hooggeschoolde consultants, terwijl Novartis een wereldwijde organisatie is waar CEO Vas Narasimhan zélf de unbossing in gang zette. Tot slot is de Brandweer Zone Antwerpen gebonden aan vele regels die autonomie vaak in de weg staan.De daaropvolgende dag nam Peggy De Prins het voorzitterschap over. Op onnavolgbare wijze leidde ze ons van de praktijk naar het arbeidsrecht en de sociale...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.