Hiërarchie vs Autonomie – Blik van de vakbond: Op zoek naar de win-win

HR Square 212 (september-oktober 2022)
Ook bij de werknemersvertegenwoordigers begrijpt men dat bedrijven op zoek gaan naar een nieuwe organisatie. Meer nog: daar is een win-win te vinden. Maar dan moeten werkgevers wel begrijpen dat er een aantal belangrijke voorwaarden aan verbonden zijn. “Is er een effectief leiderschapsbeleid ​dat verder gaat dan mooie woorden op papier?” “Dit – hiërarchie en autonomie – is een thema dat bijzonder interessant en belangrijk is, een thema dat mensen beroert en beweegt”, steekt Sandra Vercammen van wal tijdens de afgelopen HR Square Conference. Vercammen is algemeen coördinator ACV Kader, dat zich niet alleen richt tot de kaderleden in wat hogere functies, maar ook tot de volledige groep van kenniswerkers en leidinggevenden. “We stellen vast dat bedrijven strategieën zoeken om hun logge structuren aan te passen en meer klantgericht te maken. Ze willen anders werken invoeren via verschillende methodieken. Tegelijk zijn ook de werknemers vragende partij om veel meer betrokken...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.