Hiërarchie vs Autonomie – Blik van de vakbond: Op zoek naar de win-win

HR Square 212 (september-oktober 2022)
Ook bij de werknemersvertegenwoordigers begrijpt men dat bedrijven op zoek gaan naar een nieuwe organisatie. Meer nog: daar is een win-win te vinden. Maar dan moeten werkgevers wel begrijpen dat er een aantal belangrijke voorwaarden aan verbonden zijn. “Is er een effectief leiderschapsbeleid ​dat verder gaat dan mooie woorden op papier?” “Dit – hiërarchie en autonomie – is een thema dat bijzonder interessant en belangrijk is, een thema dat mensen beroert en beweegt”, steekt Sandra Vercammen van wal tijdens de afgelopen HR Square Conference. Vercammen is algemeen coördinator ACV Kader, dat zich niet alleen richt tot de kaderleden in wat hogere functies, maar ook tot de volledige groep van kenniswerkers en leidinggevenden. “We stellen vast dat bedrijven strategieën zoeken om hun logge structuren aan te passen en meer klantgericht te maken. Ze willen anders werken invoeren via verschillende methodieken. Tegelijk zijn ook de werknemers vragende partij om veel meer betrokken...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.