HR Analytics bij Bridgestone. Data = veel ruis, weinig signaal

HR Square 196
“Nu staan veel HR-managers er nog huiverachtig tegenover, maar over enkele jaren zal data analytics ook voor hen een gewoonte zijn. De eerste signalen daarvan zie ik nu al aan de universiteit. Wie een master in Bedrijfspsychologie haalt, breit daar dikwijls nog een master in Statistical Data Analysis aan vast. Een positieve zaak. Hoe meer verwevenheid tussen HR en analytics, hoe beter voor het bedrijf en de medewerkers.” Aan het woord is arbeidspsycholoog Maarten De Schryver, statistical consultant aan de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Gent. Hij schreef een doctoraat over psychometrie en werkte tot januari als data-analist bij bandenproducent Bridgestone. Vanuit die hoedanigheid gaf hij tijdens een HR-congres over Evidence-based HR – georganiseerd door de FOD BOSA, de Universiteit Gent en ESCALA – toelichting over het gebruik van data analytics in HR. Van descriptief naar prescriptief De wetenschappelijke literatuur omschrijft HR Analytics als ‘een HR-praktijk die...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.