HR IN DE MAATWERKSECTOR – “Wij doen aan jobcrafting avant la lettre”

164
Maatwerk: dat is waar vele HR-managers vandaag naar streven. Binnen de maatwerksector – vroeger hadden we het over de beschutte werkplaatsen – is dat denken op maat van het individu een evidentie waarvan reguliere bedrijven wat kunnen leren. Rond de tafel zitten drie mensen die beide werelden kennen: met hun ervaring in één of meer ‘reguliere’ bedrijven zijn ze nu aan de slag in een maatwerkbedrijf. Peter Leyman is sinds drie jaar algemeen directeur van maatwerkbedrijf Ryhove, dat 430 mensen tewerkstelt op twee sites: de vestiging in Gent werkt voor de grafische sector, die in Merelbeke focust op voeding. Bij Flexpack en Flegado, respectievelijk een maatwerkbedrijf en een zorginstelling die onder de koepel van de vzw Klein-Brabant vallen, is Valerie Thoen HR-directeur. Flexpack, waar 300 doelgroepmedewerkers aan het werk zijn, heeft een divers aanbod en is erg actief in de logistieke sector. Bij ‘t Veer in Menen is Gunther Bamelis...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.