HR Square Conference. Eén van de grootste uitdagingen voor HR. Nood aan een duurzaam loopbaanbeleid

HR Square 127
“Loopbaanbeslissingen zijn niet zo rationeel als we graag denken”, poneert Ans De Vos, SD Worx-professor aan de Antwerp Management School. Uit haar onderzoek, in samenwerking met SD Worx, blijkt dat slechts twee procent van de bevraagde organisaties zijn loopbaanbeleid effectief vindt. “Het uittekenen van een verantwoord loopbaanbeleid is dan ook één van de grootste uitdagingen voor HR. Vanuit organisatiestandpunt denkt men bij het ontwikkelen van een loopbaanbeleid aan logische loopbaanpaden, rationele processen en instrumenten. Maar als je als HR-verantwoordelijke aan je eigen loopbaan en loopbaanbeslissingen denkt, valt al snel op dat die niet altijd zo rationeel verlopen. En daar knelt het. HR-verantwoordelijken, maar ook academici, vergeten al te vaak dat ze ook zelf het onderwerp vormen waarmee ze bezig zijn, met name mensen”, lacht De Vos. “Om op een verantwoorde manier een loopbaanbeleid uit te stippelen, moeten we dus durven afstappen van het pure rationele denken en we moeten ook...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.