HR Square November Conference – Case Lubrizol Corporation: Hoe medewerkers aansporen om langer met ‘goesting’ te werken? (Philip Van Hees)

HR Square 156
Chemiereus Lubrizol vroeg zijn medewerkers wat hen langer en met ‘goesting’ aan het werk zou houden. De daaruit voortvloeiende beleidsmaatregelen werpen stilaan hun vruchten af. Al in 2012 raadpleegde Lubrizol Corporation zijn werknemers over de vraag op welke wijze ze langer zouden willen werken. Dat resulteerde in het langlopende project VITO, dat steunt op vier pijlers: vitaliteit, ‘improvements’, training en oriëntatie. “In 2012 volgden de waarschuwingen voor een nakende talentenoorlog elkaar op. Het beperken van de uitstroom door medewerkers langer aan de slag te houden, is daar dan ook een logisch gevolg van. Een projectie van onze leeftijdspiramide in de toekomst leerde dat, bij een ongewijzigde situatie, tegen 2022 een derde van het personeelsbestand met pensioen of vervroegd pensioen zou kunnen gaan”, vertelt Philip Van Hees, HR-manager voor de Benelux en Duitsland. Anderzijds werd HR regelmatig geconfronteerd met de vraag om het afscheid voor te bereiden van oudere werknemers. “De...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.