HR Square November Conference – Case Vinçotte: Nog langer werken als uitdaging (Mark Huygelen)

HR Square 156
Vinçotte stippelde een personeelsbeleid uit dat erop gericht is oudere werknemers gemotiveerd aan de slag te houden, rekening houdend met hun bijzondere kenmerken en de specifieke kenmerken van de organisatie. De laatste vijf jaar merkt Vinçotte een versnelde uitstroom van medewerkers tussen de 58 en 63 jaar naar brugpensioen, alsook een toenemend gebruik van tijdskrediet bij vijftigplussers. Een evolutie die Marc Huygelen, chief human resources officer bij Vinçotte, zorgen baart. “De versnelde uitstroom betekent een verlies aan expertise. Expertise die bovendien niet zo gemakkelijk te vervangen is, ook al werven we jaarlijks gemiddeld zo’n 100 nieuwe medewerkers aan om het personeelsbestand op peil te houden.” Zo verwelkomde het bedrijf de voorbije vijf jaar 600 nieuwe medewerkers. “Een heuse krachttoer op een personeelsbestand van 1700 werknemers in België. Alle nieuwkomers moeten ingewerkt en opgeleid worden.” Technische expertise is de kern van Vinçotte, dat actief is op twee domeinen: periodieke controles en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.