HR Square November Conference – Case Vinçotte: Nog langer werken als uitdaging (Mark Huygelen)

HR Square 156
Vinçotte stippelde een personeelsbeleid uit dat erop gericht is oudere werknemers gemotiveerd aan de slag te houden, rekening houdend met hun bijzondere kenmerken en de specifieke kenmerken van de organisatie. De laatste vijf jaar merkt Vinçotte een versnelde uitstroom van medewerkers tussen de 58 en 63 jaar naar brugpensioen, alsook een toenemend gebruik van tijdskrediet bij vijftigplussers. Een evolutie die Marc Huygelen, chief human resources officer bij Vinçotte, zorgen baart. “De versnelde uitstroom betekent een verlies aan expertise. Expertise die bovendien niet zo gemakkelijk te vervangen is, ook al werven we jaarlijks gemiddeld zo’n 100 nieuwe medewerkers aan om het personeelsbestand op peil te houden.” Zo verwelkomde het bedrijf de voorbije vijf jaar 600 nieuwe medewerkers. “Een heuse krachttoer op een personeelsbestand van 1700 werknemers in België. Alle nieuwkomers moeten ingewerkt en opgeleid worden.” Technische expertise is de kern van Vinçotte, dat actief is op twee domeinen: periodieke controles en...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.