HR Square nr. 100 Karel Van Eetvelt (UNIZO). “De rijkdom van dialoog en betrokkenheid”

HR Square 100
- Is er de voorbije zeven jaar iets fundamenteels veranderd in de arbeidswereld? Karel Van Eetvelt: “Zeker, de professionalisering neemt toe. Ondernemers beseffen meer dan vroeger dat de arbeidsrelaties en het personeelsbeleid een volwaardig deel uitmaken van de uitbouw en de aansturing van hun bedrijf. Ze beseffen ook dat dit een ‘vak’ is. Het aansturen van medewerkers is een wezenlijk deel van de ondernemingsstrategie. Kmo-werkgevers schatten hun medewerkers doorgaans erg hoog in. Maar, meer dan vroeger, uit zich dit in een systematische managementaanpak. Dit kan op drie manieren: investeren in de eigen capaciteitsverbetering en deze van zijn leidinggevenden als ‘people manager’, mensen binnenhalen of opleiden die deze competentie als kerntaak hebben, of meer en meer een beroep doen op externe expertise.” - Welke evoluties verwacht u in de volgende zeven jaar? Karel Van Eetvelt: “Het verder doorzetten van deze trends. De medewerkers worden alsmaar mondiger en dat is een goede...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.