HR Square nr. 100. Marc Buelens (Vlerick Leuven Gent Management School). “Waarom niet geïnteresseerd in evidence based HRM?”

HR Square 100
Professor Marc Buelens doceert Management, Leiderschap en Executive Decision Making. In zijn columns en boeken heeft hij zich ook ontpopt tot hoogst kritische observator van de trends en gebruiken in de wereld van het management en de arbeidsrelaties. Soms met een kwinkslag, maar vaak ook met een vlijmende analyse neemt hij de holle concepten, hypocrisie en andere schone schijn in managementkringen op de korrel. Als de keizer geen kleren draagt, zal Buelens zeker niet aarzelen om daarop te wijzen. Maar draagt HRM wel kleren? - Welke veranderingen in de arbeidswereld in het algemeen en in HR-management in het bijzonder zijn er u de voorbije zeven jaar het meest opgevallen? Marc Buelens: “De opvallendste evolutie van de laatste zeven jaar is ongetwijfeld het opdringerige karakter van de technologie. E-mail, twitter, sociale media: je moet er continu beschikbaar voor zijn en het samenspel tussen vrije tijd en werk geraakt erdoor ernstig uit...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.