HR Square nr. 100. Minister Philippe Muyters. “Rol van HRM zal aan belang winnen”

HR Square 100
- Is er de voorbije zeven jaar iets fundamenteels veranderd in de arbeidswereld? Minister Philippe Muyters: “Er is terecht veel meer aandacht gekomen voor personeelsbeleid. Het gaat niet alleen om efficiëntere rekruteringstechnieken, maar ook om functioneringsgesprekken die de verwachtingen van werknemers toetsen aan het profiel van hun functie, waardoor ingrepen indien nodig op tijd gedaan kunnen worden. Dat is in het belang van zowel de onderneming als de werknemer. Geen enkel bedrijf heeft een boodschap aan ontevreden personeel. Innovatie heeft zich gelukkig niet beperkt tot het product, er kwam ook een frisse kijk op de arbeidsrelaties. Dit zette zich verder in een differentiatie van het personeel. Meer en meer wordt er rekening gehouden met de individualiteit van de werknemer en worden zijn competenties afgewogen tegen zijn plaats in de organisatie.” - Welke evoluties verwacht u in de volgende zeven jaar? Minister Philippe Muyters: “De concurrentie met de lagelonenlanden zal zich...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.