HR Square nr. 100. Minister Philippe Muyters. “Rol van HRM zal aan belang winnen”

HR Square 100
- Is er de voorbije zeven jaar iets fundamenteels veranderd in de arbeidswereld? Minister Philippe Muyters: “Er is terecht veel meer aandacht gekomen voor personeelsbeleid. Het gaat niet alleen om efficiëntere rekruteringstechnieken, maar ook om functioneringsgesprekken die de verwachtingen van werknemers toetsen aan het profiel van hun functie, waardoor ingrepen indien nodig op tijd gedaan kunnen worden. Dat is in het belang van zowel de onderneming als de werknemer. Geen enkel bedrijf heeft een boodschap aan ontevreden personeel. Innovatie heeft zich gelukkig niet beperkt tot het product, er kwam ook een frisse kijk op de arbeidsrelaties. Dit zette zich verder in een differentiatie van het personeel. Meer en meer wordt er rekening gehouden met de individualiteit van de werknemer en worden zijn competenties afgewogen tegen zijn plaats in de organisatie.” - Welke evoluties verwacht u in de volgende zeven jaar? Minister Philippe Muyters: “De concurrentie met de lagelonenlanden zal zich...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.