HR Square nr. 100. Wim Hilderson. “Willen de bedrijven wel een échte return on investment?”

HR Square 100
Het HR-model met businesspartners, centers of excellence en shared services heeft zijn intrede gedaan in de multinationals die actief zijn in België. Door de centralisatie van bepaalde HR-componenten daarbij dalen de werkingskosten. Nu de HR-manager de ‘return on investment’ van zijn dienst moet aantonen, is dat een groot voordeel. Soft HR moet trouwens steeds harder ondersteund worden door cijfers en opvolgingssystemen. Door deze evolutie werden HRM’ers minder toegankelijk voor de medewerkers. Die sociale functie wordt doorgegeven aan de direct leidinggevenden, die er zo nóg een taak bij krijgen. Afhankelijk van wat de hogere hiërarchie belangrijk vindt, geven ze prioriteit aan de functionele of de HR-doelstellingen. Als de medewerkers niet langer terechtkunnen bij HR en hun leidinggevenden, zoeken ze andere aanspreekpunten. Zo kunnen ook de vakbonden makkelijker voet aan wal krijgen. En de HR-tools? Er was vooral polemiek over performance reviews. Die zijn sowieso niet zinvol bij een evaluatie van één...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.