HR Square Online Conference: Hiërarchie en autonomie – Case Novartis. Leiderschap ten dienste van het team

HR Square 202
“We moeten de piramide omdraaien”, luidde de analyse van Vas Narasimhan toen hij in 2018 het roer van Novartis overnam. Dat de farmareus er ondanks de talrijke knappe koppen niet in slaagde te excelleren en met zijn innovatieve medicijnen de top drie in de wereld te halen, had volgens de gerenommeerde arts met cultuur en manier van leiding geven te maken. Nog te vaak keken medewerkers naar boven als er complexe vraagstukken opdoken, terwijl net zijzelf, als groep, veel betere antwoorden konden formuleren. Zijn advies aan leidinggevenden was dan ook om een meer coachende stijl te hanteren. Niet controleren, maar stimuleren. Niet dicteren, maar inspireren. Of zoals hij het zelf zegt: unbossed leadership. Leiderschapsprogramma Als Chief People Officer trok Steven Baert, een Belg werkzaam op de hoofdzetel van Novartis in Basel, de culturele transformatie die Narasimhan voor ogen had mee op gang. “We begrepen snel dat we meer moesten doen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.