HR Square Online Conference: Hiërarchie en autonomie – Case Novartis. Leiderschap ten dienste van het team

HR Square 202
“We moeten de piramide omdraaien”, luidde de analyse van Vas Narasimhan toen hij in 2018 het roer van Novartis overnam. Dat de farmareus er ondanks de talrijke knappe koppen niet in slaagde te excelleren en met zijn innovatieve medicijnen de top drie in de wereld te halen, had volgens de gerenommeerde arts met cultuur en manier van leiding geven te maken. Nog te vaak keken medewerkers naar boven als er complexe vraagstukken opdoken, terwijl net zijzelf, als groep, veel betere antwoorden konden formuleren. Zijn advies aan leidinggevenden was dan ook om een meer coachende stijl te hanteren. Niet controleren, maar stimuleren. Niet dicteren, maar inspireren. Of zoals hij het zelf zegt: unbossed leadership. Leiderschapsprogramma Als Chief People Officer trok Steven Baert, een Belg werkzaam op de hoofdzetel van Novartis in Basel, de culturele transformatie die Narasimhan voor ogen had mee op gang. “We begrepen snel dat we meer moesten doen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.