HR & Technologie – Robotic Process Automation: Automatiseren van administratieve processen

HR Square 214 (januari-februari 2023)
Tekst Hilde Vereecken Dag-in dag-uit dezelfde handelingen doen aan een computer. Een foutje is snel gemaakt en veel werkvreugde levert het ook niet op. Met RPA of Robotic Process Automation kunnen repetitieve handelingen geautomatiseerd worden. Extra virtuele handen die repetitieve taken overnemen, zonder vermoeid of verveeld te geraken. Dat is in een notendop wat Robotic Process Automation of RPA te bieden heeft. “Eigenlijk gaat het om software en geen robot”, zegt Stijn Van Hijfte, lector bij Howest. “Met RPA kunnen gestructureerde processen – processen of taken die altijd dezelfde set aan regels volgen – op een computer geautomatiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan het overzetten van data van het ene systeem naar het andere.” Stijn Van Hijfte (Howest) “Door repetitieve taken door een softwarerobot te laten uitvoeren, krijgen medewerkers meer tijd voor meer complexe of niet-standaard taken, waardoor het werk op zich interessanter wordt.”© GF In het begin werd RPA voornamelijk ingezet...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.