HR tijdens en na de coronacrisis: case Argenta. “Het is belangrijk om perspectief te bieden aan de medewerkers”

HR Square 199
“Ik heb (vermoedelijk) zelf COVID-19 gehad. Drie weken lang was ik buiten strijd. Het was een milde vorm – ik heb niet in het ziekenhuis gelegen – maar ik was wel heel erg kortademig en zeer snel uitgeput”, steekt Veronique Michiels, Directeur Organisatie & Talent bij Argenta, van wal. Dat was op het moment dat de lockdown van kracht werd in het hele land. Gelukkig, klinkt het, had de bank voorsprong genomen op de overheid, waardoor de belangrijkste maatregelen al getroffen waren.“Helemaal aan het begin van de crisis hadden we hier bij Argenta meteen het gevoel dat er ons iets zeer groot zou overkomen. En dus hebben we binnen het bedrijf meteen de nodige mensen samengebracht in een crisisteam om na te denken over hoe we met deze crisis kunnen omgaan”, vertelt ze via Skype. “Als bank hebben we mechanismen om zo’n crisis te beheren, onder meer met een team...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.