HR tijdens en na de coronacrisis: case Daikin Europe. “Als niemand alle antwoorden heeft, volg je maar beter je gezond verstand”

HR Square 199
“Intens”, antwoordt Hilde Goossens wanneer we vragen hoe ze deze coronacrisis tot nu toe heeft beleefd. “Intens, omdat ik in het heetst van de strijd mee de leading role heb opgenomen in het crisismanagement.” Hilde Goossens is General Manager HR Europe bij Daikin. In de regio heeft Daikin drie activiteiten: verkoop, R&D en productie, samen goed voor zo’n 12.000 medewerkers. Oorspronkelijk legde de onderneming, deel van een Japanse multinational, zich alleen toe op airconditioning, maar ondertussen breidde Daikin het aanbod uit met heating, koeling en ventilatie. Gezond verstand “Ik heb gemerkt dat je, om deze crisis te beheren, vooral je gezond verstand moet gebruiken”, vervolgt Goossens. “Je moet doen wat je moet doen, omdat er nu eenmaal niemand is die alle antwoorden heeft. In ons geval leidde ons zogenaamde boerenverstand ertoe dat we op tal van vlakken strenger waren dan wat de overheid ons had opgelegd. Zo doen we zelf...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.