HR tijdens en na de coronacrisis: case Inkendaal. “We gaan niet meer terug naar wat er geweest is”

HR Square 199
Inkendaal is een gespecialiseerd revalidatieziekenhuis met 178 bedden voor patiënten met ernstige ernstige locomotorische, neurologische en cardiopulmonaire aandoeningen. Naast de residentiële patiënten zijn er ook patiënten die ambulant worden geholpen. Er kunnen ook tot tachtig kinderen opgevangen worden, die een combinatie van onderwijs, revalidatie en medische opvolging krijgen. In coronatijden veranderen die cijfers helemaal: terwijl de residentiële patiënten in het ziekenhuis moeten blijven – Inkendaal is hun bubbel geworden – lag de ambulante werking grotendeels stil. “Op 28 april hebben we, na de eerste coronagolf in de acute ziekenhuizen, een screening georganiseerd bij het personeel en de revalidanten in ons ziekenhuis. Toen bleek dat één procent positief testte op coronavirus. Op dat moment hebben we beslist om een eigen, aparte post-COVID-19 revalidatie-eenheid op te richten. Daar kunnen we onze eigen revalidanten opvangen, maar we kunnen er ook een deel tegemoetkomen aan een maatschappelijke nood. De acute ziekenhuizen waren op dat...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.