HR tijdens en na de coronacrisis: case Inkendaal. “We gaan niet meer terug naar wat er geweest is”

HR Square 199
Inkendaal is een gespecialiseerd revalidatieziekenhuis met 178 bedden voor patiënten met ernstige ernstige locomotorische, neurologische en cardiopulmonaire aandoeningen. Naast de residentiële patiënten zijn er ook patiënten die ambulant worden geholpen. Er kunnen ook tot tachtig kinderen opgevangen worden, die een combinatie van onderwijs, revalidatie en medische opvolging krijgen. In coronatijden veranderen die cijfers helemaal: terwijl de residentiële patiënten in het ziekenhuis moeten blijven – Inkendaal is hun bubbel geworden – lag de ambulante werking grotendeels stil. “Op 28 april hebben we, na de eerste coronagolf in de acute ziekenhuizen, een screening georganiseerd bij het personeel en de revalidanten in ons ziekenhuis. Toen bleek dat één procent positief testte op coronavirus. Op dat moment hebben we beslist om een eigen, aparte post-COVID-19 revalidatie-eenheid op te richten. Daar kunnen we onze eigen revalidanten opvangen, maar we kunnen er ook een deel tegemoetkomen aan een maatschappelijke nood. De acute ziekenhuizen waren op dat...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.