HR tijdens en na de coronacrisis: case Luminus. “De fysieke afstand leidde paradoxaal genoeg tot meer connectie”

HR Square 199
Katleen Daems is HR-directeur bij Luminus dat in ons land 2.000 medewerkers telt. De helft werkt in de traditionele energiebusiness: het produceren van elektriciteit en het verkopen van gas en elektriciteit. De andere medewerkers zijn actief in energiediensten die er in de loop der jaren bij zijn gekomen: installeren van zonnepanelen, HVAC (afkorting van heating, ventilation en airconditioning, nvdr.) en elektrische installaties. Als HR-directeur is Katleen Daems verantwoordelijk voor HR, Health, Safety & Environment, Real Estate & Facilities. De combinatie samen in één hand hebben, is in deze crisis een voordeel gebleken. “Het geeft me een goed overzicht”, vertelt ze eind mei via Microsoft Teams. “Het voordeel is ook dat je zeer efficiënt kan overleggen. Het vereenvoudigt het beslissingsproces. De mensen zijn ook gewoon van met elkaar samen te werken. Ik deed elke week al mijn managementmeeting binnen HR, en daar zat facilities, HSE en de rest in, dus die...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.