HR tijdens en na de coronacrisis: case Volvo Car Gent. “Dit is het momentum om naar andere arbeidsvormen te evolueren”

HR Square 199
Bij Volvo Car Gent werken zo’n 6.500 medewerkers, waarvan ongeveer 6.000 in productie, en 500 kantoormedewerkers. Hier wordt het erg populaire model XC40 gemaakt, maar er rollen ook V60-wagens van de band. We belden eind mei met David Muylaert, Senior Manager HR. De Gentse fabriek is dan al een paar weken opnieuw aan het draaien, nagenoeg op volle capaciteit. Als onderdeel van een Chinese groep die ook in China productie-eenheden heeft, en met een belangrijk deel van de toelevering die uit China komt, was men zich bij Volvo Car Gent vroeger dan vele anderen bewust van wat komende was. Op 17 maart moest de fabriek de productie stilleggen, omdat de regels omtrent social distancing niet overal nageleefd konden worden. “We zijn die dag zeer vlug van business as usual naar crisismodus gegaan en hebben op een gecontroleerde manier de fabriek stilgelegd. Toen beseften we al dat het gecontroleerd stoppen van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.