HRM in de kmo: ‘Competenties in competitie’. De essentie van HRM in de kmo

HR Square 92
Essentie ■ Competentiemanagement betekent geen radicale breuk met het verleden, maar een aantal nieuwe inzichten bieden extra kansen. ■ Koudwatervrees voor het werken met externe consultants moet verdwijnen. ■ Competentiemanagement is er niet alleen voor bedrijven die het goed doen. Ook organisaties die het moeilijk hebben, kunnen er iets van opsteken. ■ Zorgen dat mensen goede feedback krijgen en aangestuurd worden op hun competenties: dat is de essentie. Competentiemanagement is goed op weg om volledig ingeburgerd te geraken in het moderne personeelbeleid. Maar kan het ook in de kmo, waar de bedrijfsleider nog vaak instaat voor zowel het productieproces, de financiële opvolging, als het personeelbeleid? Jos Heiremans, HRM-adviseur bij de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo), is ervan overtuigd dat het kan: “Laten we competentiemanagement demystifiëren. Een radicale breuk met het verleden is er niet. Uiteindelijk bouwt competentiemanagement gewoon voort op de oude leuze: ‘de juiste man op de juiste plaats’....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.