HRM in de kmo: Karel Van Eetvelt (Unizo). “Een klein bedrijf kan makkelijker inspelen op de noden van een medewerker”

HR Square 98
Essentie ■ Waarmee trekt kmo werknemers aan? ► Nabijheid: steeds meer mensen willen veel liever dicht bij huis werken. ► Kleine schaal: mensen willen echt betrokken zijn bij de beslissingen. ► Evenwicht leven-werk: het zit vaak in kleine dingen… ► Afwisseling: in vele kmo’s is er meer variatie in de job. ■ Welke nadelen moet kmo overwinnen? ► Employer branding: alleen voor grote ondernemingen? ► Interne mobiliteit: niet genoeg kansen om ambities waar te maken? ■ Opmerking: verwaarloos vorming en opleiding niet. “We zijn zelf ook een bedrijf, een kmo met 270 medewerkers. Ook wij hebben tijdens de economische crisis gevoeld dat het iets gemakkelijker was om mensen te rekruteren. Maar ook deze situatie zal voorbij gaan en wellicht zelfs al dit jaar. Kijk maar naar de evolutie in de uitzendsector, waar de activiteiten opnieuw de positieve richting uitgaan. We zullen dit jaar zelfs al met een stijgende krapte op...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.