HRM in de kmo: Karel Van Eetvelt (Unizo). “Een klein bedrijf kan makkelijker inspelen op de noden van een medewerker”

HR Square 98
Essentie ■ Waarmee trekt kmo werknemers aan? ► Nabijheid: steeds meer mensen willen veel liever dicht bij huis werken. ► Kleine schaal: mensen willen echt betrokken zijn bij de beslissingen. ► Evenwicht leven-werk: het zit vaak in kleine dingen… ► Afwisseling: in vele kmo’s is er meer variatie in de job. ■ Welke nadelen moet kmo overwinnen? ► Employer branding: alleen voor grote ondernemingen? ► Interne mobiliteit: niet genoeg kansen om ambities waar te maken? ■ Opmerking: verwaarloos vorming en opleiding niet. “We zijn zelf ook een bedrijf, een kmo met 270 medewerkers. Ook wij hebben tijdens de economische crisis gevoeld dat het iets gemakkelijker was om mensen te rekruteren. Maar ook deze situatie zal voorbij gaan en wellicht zelfs al dit jaar. Kijk maar naar de evolutie in de uitzendsector, waar de activiteiten opnieuw de positieve richting uitgaan. We zullen dit jaar zelfs al met een stijgende krapte op...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.