HRM in groeibedrijven. Starten van een wit blad

HR Square 194
Eén HR-medewerker per honderd werknemers, dat is wat onderzoekers internationaal als maatstaf naar voor schuiven. Ook Koen Dewettinck, HRM-professor aan Vlerick Business School en directeur van het Centre for Excellence in People Performance, kan zich in die algemene regel vinden. “Al wil het niet zeggen dat ondernemers moeten wachten tot ze honderd werknemers in dienst hebben”, verduidelijkt hij. “In de praktijk stellen de meeste bedrijfsleiders een HR-manager aan vanaf dertig à vijftig werknemers. Doorgaans voelen ze zelf aan wanneer het tijd is om de personeelszaken, die ze in het begin vaak zelf behartigen, meer gestructureerd aan te pakken en aan een voltijdse kracht toe te vertrouwen. Bedrijven die met complexe activiteiten bezig zijn en heel wat gespecialiseerde profielen in dienst hebben, zullen die behoefte sneller ervaren dan andere.”In de meeste gevallen is de vraag naar professionalisering aan een specifieke uitdaging gelinkt. Of de organisatie wil een snelle groei realiseren en...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.