HRM in groeibedrijven. Starten van een wit blad

HR Square 194
Eén HR-medewerker per honderd werknemers, dat is wat onderzoekers internationaal als maatstaf naar voor schuiven. Ook Koen Dewettinck, HRM-professor aan Vlerick Business School en directeur van het Centre for Excellence in People Performance, kan zich in die algemene regel vinden. “Al wil het niet zeggen dat ondernemers moeten wachten tot ze honderd werknemers in dienst hebben”, verduidelijkt hij. “In de praktijk stellen de meeste bedrijfsleiders een HR-manager aan vanaf dertig à vijftig werknemers. Doorgaans voelen ze zelf aan wanneer het tijd is om de personeelszaken, die ze in het begin vaak zelf behartigen, meer gestructureerd aan te pakken en aan een voltijdse kracht toe te vertrouwen. Bedrijven die met complexe activiteiten bezig zijn en heel wat gespecialiseerde profielen in dienst hebben, zullen die behoefte sneller ervaren dan andere.”In de meeste gevallen is de vraag naar professionalisering aan een specifieke uitdaging gelinkt. Of de organisatie wil een snelle groei realiseren en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.