HRM kmo: Case: familiebedrijf Spiers. Inspelen op de sterktes van vijftigplussers

HR Square 118
Essentie ● Oudere werknemers hebben een beter contact met de klanten. ● Er is geen sprake van een hangmatcultuur, ook oudere werknemers volgen opleiding en training. ● Het gaat niet om ontzien of ontwikkelen, het is een en-en-zaak. ● Overheid moet demotiverende maatregelen wegnemen. Binnenkort opent familiebedrijf Spiers een nieuwe vestiging in Oostakker (bij Gent). “Daarvoor staan momenteel twee vacatures open”, vertelt zaakvoerder Thierry De Vos. “Op de jobadvertentie staat uitdrukkelijk vermeld: veertigplus geen probleem. Bij elke sollicitatie moet je eenvoudigweg de juiste persoon vinden. Daarop staat geen leeftijd.” Pro’s en contra’s “Mijn ervaring is dat oudere werknemers een beter contact hebben met de klanten”, getuigt De Vos. “Ze hebben enorm veel expertise en kunnen beter verkopen aan leeftijdsgenoten. Dat is belangrijk als je het betere en dus niet het goedkoopste slaapcomfort verkoopt. Bovendien wordt het steeds moeilijker om gemotiveerde, klantvriendelijke verkopers met ervaring te vinden. Het wordt een echt...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.