HRM kmo: Case: familiebedrijf Spiers. Inspelen op de sterktes van vijftigplussers

HR Square 118
Essentie ● Oudere werknemers hebben een beter contact met de klanten. ● Er is geen sprake van een hangmatcultuur, ook oudere werknemers volgen opleiding en training. ● Het gaat niet om ontzien of ontwikkelen, het is een en-en-zaak. ● Overheid moet demotiverende maatregelen wegnemen. Binnenkort opent familiebedrijf Spiers een nieuwe vestiging in Oostakker (bij Gent). “Daarvoor staan momenteel twee vacatures open”, vertelt zaakvoerder Thierry De Vos. “Op de jobadvertentie staat uitdrukkelijk vermeld: veertigplus geen probleem. Bij elke sollicitatie moet je eenvoudigweg de juiste persoon vinden. Daarop staat geen leeftijd.” Pro’s en contra’s “Mijn ervaring is dat oudere werknemers een beter contact hebben met de klanten”, getuigt De Vos. “Ze hebben enorm veel expertise en kunnen beter verkopen aan leeftijdsgenoten. Dat is belangrijk als je het betere en dus niet het goedkoopste slaapcomfort verkoopt. Bovendien wordt het steeds moeilijker om gemotiveerde, klantvriendelijke verkopers met ervaring te vinden. Het wordt een echt...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.