HRM kmo: Kleine metaalconstructie-kmo Made In Inox. “Maatwerk in inox én in personeelsbeleid”

HR Square 113
Essentie ● Het komt erop aan te weten wat de medewerkers goed kunnen en graag doen. Zo kan je bij verdelen van de taken rekening houden met ieders specialiteit en voorkeur. ● Jongeren zijn niet tuk op werken in een kmo, ze vrezen te weinig doorgroeimogelijkheden. ● Medewerkers hebben in grote mate zelfstandigheid, inspraak en betrokkenheid. ● Coachingcursus heeft veel bijgebracht over personeelsbeleid. Gezond verstand vormt de basis van het personeelsbeleid in de West-Vlaamse kmo’s. Zo luidt de conclusie van het onderzoek dat de Katholieke Hogeschool Zuidwest-Vlaanderen (KATHO), met ondersteuning van Jeroen Delmotte (iNostix) en werkgeversorganisatie UNIZO, voerde naar de aard van het personeelsmanagement in de kleine en middelgrote ondernemingen in en achter de West-Vlaamse polders. Voor een uitvoerige toelichting verwijzen we naar vorig nummer (HR Square 112 van september). De essentie ervan vindt u ook in de bijgevoegde kadertekst. In dit nummer richten we ons resoluut op een relevant...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.