HRM kmo: Onderzoek UNIZO. “Helft kmo’s kent VDAB niet”

HR Square 109
Essentie • In 40 procent van de rekruteringen doen kmo’s een beroep op de VDAB (minder dan 10 jaar geleden). • Kmo’s die de VDAB kennen, zijn tevreden over de dienstverlening. • Het matchen van personeel en vacatures is problematischer. Van de 44.000 openstaande vacatures op de VDAB-website hebben er zo’n 25.000 betrekking op kmo’s. “Dat zijn er 5000 meer dan vorig jaar. Er is dus nog veel ruimte voor verbetering en samenwerking tussen kmo’s en de VDAB”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. “Het grootste probleem is dat beide elkaar onvoldoende kennen.” “Dienstverlening aan de kmo’s staat in onze nieuwe beheersovereenkomst met stip genoteerd. We hebben hiervan een kernopdracht gemaakt voor de komende vijf jaar. De VDAB benadrukt wel dat de relatie met de kmo’s niet slecht is. Wie met ons samenwerkt, is behoorlijk tevreden. Dat meten we op jaarlijkse basis. Maar de bekendheid over onze diensten moet omhoog,” zegt...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.