HRM kmo: Oudere werknemers zijn welkom, maar barrières blijven. Vijftigplussers? Ja, maar…

HR Square 118
Essentie ● Er gaapt een brede kloof tussen de bereidheid van kmo’s om oudere werknemers aan te werven en de realiteit van de instroom. ● Bedrijven, werknemers en beleid moeten samen hun schouders zetten onder de tewerkstelling van vijftigplussers. ● We moeten af van een aantal vooroordelen over productiviteit, hoge personeelskosten of motivatie. ● Vijftigplussers in dienst houden wordt sowieso een noodzaak. Een grote meerderheid van de kmo’s wil vijftigplussers in dienst houden, maar werft ze te weinig aan. Dat blijkt uit een studie van sociaal secretariaat SD Worx bij 683 bedrijven. “We mogen het belang van vijftigplussers in tijden van talentschaarste op de arbeidsmarkt niet onderschatten”, weet Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van werkgeversorganisatie Voka. “Vijftigplussers moeten het nodige doen opdat ze aan de slag kunnen blijven. Maar ook de werkgevers en de overheid hebben hun verantwoordelijkheid, zowel op het vlak van aanwerving als eindeloopbaanbeleid. Sensibilisering is daarbij de eerste...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.