HRM kmo: Overheid zorgt voor steun bij aanwerving en tewerkstelling arbeidsgehandicapten Kansengroepen gedijen in kmo’s

HR Square 116
Essentie - Meer dan de helft van de werknemers met een arbeidshandicap werkt in een kmo. - Tal van steunmaatregelen vangen de extra kosten voor begeleiding op. - Werknemers met een arbeidshandicap zijn zeer gemotiveerd en gedreven. Bij vis- en delicatessenbedrijf De Troyer uit Oordegem is sinds het voorjaar van 2011 een doofstomme Roemeen, Cristi, aan de slag. Hij is de tweede medewerker met een arbeidshandicap in het bedrijf. “Omdat het niet altijd eenvoudig is om medewerkers te vinden, hebben de we voorbije jaren meer en meer alternatieve kanalen aangesproken. Ons personeelsbestand is de jongste jaren bijna verdubbeld tot 48”, zegt Stefan Van Sande, CEO van De Troyer. “De tewerkstellingsmaatregelen om mensen uit kansengroepen aan te werven waardoor de loonkosten binnen de perken kunnen gehouden worden, zijn natuurlijk mooi meegenomen. Zo kan een persoon met een arbeidshandicap aangeworven worden via een gespecialiseerde individuele beroepsopleiding (GIBO). Maar dit is niet de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.