HRM kmo: Overheid zorgt voor steun bij aanwerving en tewerkstelling arbeidsgehandicapten Kansengroepen gedijen in kmo’s

HR Square 116
Essentie - Meer dan de helft van de werknemers met een arbeidshandicap werkt in een kmo. - Tal van steunmaatregelen vangen de extra kosten voor begeleiding op. - Werknemers met een arbeidshandicap zijn zeer gemotiveerd en gedreven. Bij vis- en delicatessenbedrijf De Troyer uit Oordegem is sinds het voorjaar van 2011 een doofstomme Roemeen, Cristi, aan de slag. Hij is de tweede medewerker met een arbeidshandicap in het bedrijf. “Omdat het niet altijd eenvoudig is om medewerkers te vinden, hebben de we voorbije jaren meer en meer alternatieve kanalen aangesproken. Ons personeelsbestand is de jongste jaren bijna verdubbeld tot 48”, zegt Stefan Van Sande, CEO van De Troyer. “De tewerkstellingsmaatregelen om mensen uit kansengroepen aan te werven waardoor de loonkosten binnen de perken kunnen gehouden worden, zijn natuurlijk mooi meegenomen. Zo kan een persoon met een arbeidshandicap aangeworven worden via een gespecialiseerde individuele beroepsopleiding (GIBO). Maar dit is niet de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.