HRM kmo: Personeelsbeleid na overname. “Gezocht: gemotiveerde medewerkers”

HR Square 110
Essentie • Stabiliteit in werkdruk en personeelsverloop brengt motivatie terug na turbulente maanden voor overname. • Moeilijk om gemotiveerd personeel te vinden in Oudenaarde. • Arbeidswetgeving werkt frustrerend: regels rond ontslagvergoeding en brugpensioen krijgen een veeg uit de pan. In 2009, middenin de crisis, kreeg Vaskon uit Menen de kans om Pedeo Techniek uit Oudenaarde over te nemen, dat de boeken had neergelegd. Het was een moeilijke beslissing: de opportuniteit om goede medewerkers in huis te halen, het machinepark te versterken en klanten over te nemen, maar met de wetenschap dat de kernbusiness van Pedeo Techniek – matrijzenbouw – zich naar China heeft verplaatst. “Vaskon heeft 16 mensen in dienst”, vertelt bestuurder Luk Ghekiere. “Pedeo Techniek had aan de vooravond van het faillissement nog 24 mensen aan boord, van wie we er 12 hebben overgenomen. In omvang is Vaskon in één klap bijna verdubbeld. Dat brengt veranderingen met zich mee,...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.