HRM kmo: Toon Bossuyt (Boss Paints) is ‘Kmo-Laureaat 2010’. “Een beleid van verzorgen én uitdagen”

HR Square 106
Essentie ■ De schaal van de kmo is niet belangrijk om de juiste intentie te hebben over goed personeelsbeleid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. ■ Voorwaarde voor verandering is de bedrijfscultuur: iedereen moet mee op de wagen. ■ Boss Paints voert een beleid van verzorgen én uitdagen: medewerkers moeten gelukkig zijn in hun job, maar het bedrijf mag geen hangmat worden. ■ Hét goede voornemen voor 2011: competentie- en talentmanagement ‘officieel’ in systemen en processen gieten en consequent toepassen. Met CEO Toon Bossuyt staat al de derde generatie aan het roer van verfproducent en groothandel Boss Paints in Waregem, een familiebedrijf met 230 medewerkers. “Onze missie en waarden hebben al een hele weg afgelegd”, vertelt Bossuyt. “Bijna dertig jaar geleden definieerden we de vier kernwaarden: mens, milieu, kwaliteit en rendement. Kleinere bedrijven moeten zich hierdoor niet laten afschrikken, maar zichzelf de tijd geven. Want niet de grote systemen en instrumenten bepalen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.