HRM kmo: Van ‘paperless office’ tot beter retentiebeleid. Efficiënt documentbeheer blijkt springplank voor ander HRM

HR Square 117
Essentie • ESO-9x9x9-methodiek is geen spits-IT, maar een pragmatische systematiek van documenten benoemen en in mappen plaatsen. • Efficiënt documentbeheer verhoogt de efficiëntie in alle operationele processen en geeft boost aan productiviteit (mogelijk tot 30 procent). • Impact op HRM is niet gering: duidelijkere taakverdeling, competentie- en talentmanagement vinden natuurlijke ingang, flexibiliteit stijgt, invloed op werving en retentie. In februari 2011 bevond advocatenkantoor Lexeco zich in een stevige groeifase. Op korte termijn kwamen er heel wat advocaten en secretariaatsmedewerkers bij, de organisatie en partnerstructuur van de onderneming veranderde en bovendien liep de licentie van het gebruikte softwarepakket voor data- en documentbeheer af. “Voor ons het signaal om te kijken wat de markt te bieden had”, blikt advocate Inge De Haes terug. “Herman Van den Keybus’ visie op het ‘paperless office’ en ‘lean administration’ opende ons de ogen. Die gaat veel verder dan data- en documentarchivering. Dat concept zorgt voor een...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.