HRM kmo:Case: De Bonte–Van Hecke. Diversiteitsbeleid om vacatures in te vullen

HR Square 119
Betonconstructiebedrijf De Bonte–Van Hecke is een typisch familiale kmo, opgericht in 1951. Ellen De Bonte, kleindochter van een medestichter, is nu personeelsverantwoordelijke van een onderneming met tachtig arbeiders en twintig bedienden in Waasmunster en Laakdal. Als zovelen werd ze geconfronteerd met bijzonder moeilijk in te vullen vacatures. Met een open blik en het nodige advies slaagt ze erin om de juiste medewerkers te vinden. Ze heeft nu zelf een kwartet tips in petto. Advies 1: diversiteit werkt “Ons antwoord op moeilijk in te vullen vacatures is een doorgedreven diversiteitsbeleid. Met de ondersteuning en begeleiding van het Regionaal Incubatie Centrum Kempen (RICK) voeren we een succesvol beleid voor kansengroepen. Vandaag hebben we medewerkers van buitenlandse origine, laaggeschoolden die langdurig werkloos geweest zijn, vijftigplussers en mensen met een arbeidshandicap. En onze vacatures zijn wel degelijk ingevuld,” legt Ellen De Bonte uit. Op 17 januari 2012 kreeg het bedrijf de Jobkanaalprijs voor Diversiteit,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.