HRM OP MAAT VAN OPEN INNOVATIE (2). “Passie zorgt voor spontane kruisbestuiving” (Liesbeth Decneut, Imec)

HR Square 162
Bij Imec in Leuven staat open innovatie al tientallen jaren hoog op de agenda. Hier is HR geen rem, maar net een facilitator van het model. Lisbeth Decneut toont ons hoe HR via rekrutering, performance management en leiderschap bijdraagt aan de strategische keuze voor openheid en samenwerking. Imec bestaat sinds 1984, maar kende een enorme boost in de jaren negentig, gestuwd door een eigen model van open innovatie, het IIAP-model – Imec Industrial Affiliation Program. Onder die noemer bracht de onderzoeksinstelling partners samen om op het domein van de semiconductors precompetitief te werken. Vandaag blijft het Leuvense Imec, die ondertussen al op veel meer domeinen actief is, volop de kaart van de open innovatie trekken. MyDiagnostics, bijvoorbeeld, is het resultaat van onderzoek door Imec en de John Hopkinsuniversiteit in de VS in samenwerking met verschillende externe partners. In februari kondigde de organisatie een fusie aan met iMinds, waardoor het personeelsbestand...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.