HRM overheid: Sectoraal akkoord voor lokale besturen. Doorbraak tweede pensioenpijler contractuelen

HR Square 61
Vanaf januari 2009 gaat de provincie Antwerpen als eerste openbaar bestuur in Vlaanderen van start met een aanvullend pensioen voor contractuele personeelsleden. Het opzet is dubbel: de brutale ongelijkheid tussen statutaire en contractuele ambtenaren wegwerken én zichzelf profileren als aantrekkelijke werkgever. In vorig nummer (HR Square van november 2008) hebben we ruim aandacht besteed aan dat initiatief. Vandaag, amper één maand later, is er een nieuw sectoraal akkoord voor de lokale besturen. Opvallende blikvanger daarin is het engagement om een tweede pensioenpijler voor contractuelen te beginnen. Jos Geuens, Antwerps gedeputeerde bevoegd voor begroting en financiën én voorzitter van de Vereniging van de Vlaamse provincies, spreekt ronduit over “een historisch akkoord voor een periode van zes jaar met tussenevaluaties. De werkgevers hebben begrepen dat er naast de drie loonindexen dit jaar, ook koopkrachtversterkende maatregelen noodzakelijk zijn voor de laagste schalen. Gezien de uiterst beperkte financiële marges, was dit een hele uitdaging,...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.