HRM overheid: Tips voor een sociale strategie. Van conflict naar samenwerking

HR Square 113
Essentie - Spreek duidelijke spelregels af voor het sociaal overleg. - Voorzie in sancties bij het niet respecteren van de spelregels. - Zorg ervoor dat niemand een communicatiemonopolie opbouwt. Hoe omgaan met de arbeidsgemeenschap? Deze vraag stond centraal tijdens de laatste sessie van de derde editie van ‘VBO Social Academy’. Kortom, welke sociale strategieën hanteren bedrijven om de groep werknemers te laten functioneren in het licht van de bedrijfsdoelstellingen en met respect voor de medewerkers? Dit thema beperkt zich niet tot hoe omgaan met vakbonden, maar strekt zich uit tot hoe omgaan met het voltallige personeelsbestand. Een rode draad doorheen de verhalen is immers dat het niet het voorrecht van de vakbonden of de syndicale delegatie is om met het personeel te communiceren. Bauduin Auquier, directeur human resources van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB, licht de strategie toe om tot een beter sociaal klimaat te komen. Deze tips van een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.