HRM overheid: Tips voor een sociale strategie. Van conflict naar samenwerking

HR Square 113
Essentie - Spreek duidelijke spelregels af voor het sociaal overleg. - Voorzie in sancties bij het niet respecteren van de spelregels. - Zorg ervoor dat niemand een communicatiemonopolie opbouwt. Hoe omgaan met de arbeidsgemeenschap? Deze vraag stond centraal tijdens de laatste sessie van de derde editie van ‘VBO Social Academy’. Kortom, welke sociale strategieën hanteren bedrijven om de groep werknemers te laten functioneren in het licht van de bedrijfsdoelstellingen en met respect voor de medewerkers? Dit thema beperkt zich niet tot hoe omgaan met vakbonden, maar strekt zich uit tot hoe omgaan met het voltallige personeelsbestand. Een rode draad doorheen de verhalen is immers dat het niet het voorrecht van de vakbonden of de syndicale delegatie is om met het personeel te communiceren. Bauduin Auquier, directeur human resources van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB, licht de strategie toe om tot een beter sociaal klimaat te komen. Deze tips van een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.