HRM overheid: Werken met arbeidsgehandicapten. Limburgse diversiteit

HR Square 67
Essentie ■ De provincie Limburg heeft wel degelijk aandacht voor diversiteit en mensen met een arbeidshandicap. ■ Toch kunnen veel zaken nog (veel) beter. Vooral een systematische aanpak is dringend noodzakelijk. De overheid heeft wel degelijk aandacht voor medewerkers met een arbeidshandicap, maar die aandacht blijkt in de praktijk niet altijd even systematisch. Dat is de mening van Peter Weyns, behalve intern adviseur Personeel en Organisatie bij het provinciebestuur van Limburg, ook ervaringsdeskundige. Vijftien jaar geleden werd bij hem een spierziekte vastgesteld, die ervoor zorgt dat hij niet meer alles kan doen wat hij zou willen. Momenteel werkt hij deeltijds. “Een typische reflex van mensen met een arbeidshandicap is om zich te ‘verstoppen’, zodat niemand te veel aandacht aan hen zou besteden”, start Weyns zijn verhaal. “Bij mij was dat in elk geval zo. Gelukkig is er in de afgelopen vijftien jaar toch wel een en ander veranderd op dat...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.