HRM: Vlaamse HR-professionals ‘buizen’ zichzelf

HR Square 9
Opzienbarend, zeg maar ronduit bizar - voor één keer zijn die uitroepen niet eens overdreven als we het hebben over de antwoorden die de HR-managers en andere HR-professionals op 22 oktober 2003 gaven bij een snelenquête tijdens het seminarie HR in de wereld in de Leuvense Faculty Club. Er was zelfs nog iets meer aan de hand met die antwoorden: ze strookten opvallend goed met de uiteenzettingen. Kortom, de sprekers en de andere aanwezigen wezen grotendeels dezelfde pijnpunten, dezelfde bedenkingen, dezelfde waarschuwingen aan. Neen, geen gemakzuchtig herkauwen van het seminarie, want de vragenlijst werd ingevuld voor het begin van de lezingen. Het was zelfs een beetje griezelig: met de ingevulde enquêteformulieren in de hand, konden de lezingen en het afrondende debat gevolgd worden. Zelfs de opmerkingen en interventies konden keurig voorspeld worden. Wat meteen bewijst dat de reacties zich niet beperkten tot individuele verzuchtingen, maar rechtstreeks naar de algemene kern...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.