HRM Zorg: De uitdagingen van HRM in de zorgsector. Speelt u al een strategische rol?

HR Square 106
Essentie Om een strategische partner te worden in het integrale beleid van een zorgorganisatie, moet HR zich toeleggen op: ■ De arbeidsinhoud en de arbeidsorganisatie. ■ De visie en missie, mensen, processen en structuur, systemen en cultuur. ■ De toepassing van deze bevindingen in de praktijk van de HR-processen. ■ Het meten van het effect hiervan op kwaliteit van arbeid en werkbaarheid. Het probleem is gekend, maar blijft gigantisch: de witte sector moet de komende vier jaar in Vlaanderen 120.000 werknemers aantrekken. Tijdens het Zorgsymposium op 9 september 2010, georganiseerd door Streekoverleg Zuidoost-Vlaanderen met de steun van Vlaanderen in Actie (ViA), werden de oorzaken en de impact van dit toekomstbeeld nog eens verduidelijkt. De bevolkingsevolutie leidt tot een kwantitatieve toename van de zorgvraag. Die wordt echter niet alleen groter, maar ook complexer door onder meer de technologische ontwikkelingen. De evolutie van een aanbodgerichte naar een vraaggestuurde zorg vereist een multidisciplinair...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.