HRM zorg: Diversiteit in een woonzorgcentrum. Hoe werkt een diversiteitsplan in de zorg?

HR Square 114
Essentie - Diversiteit dekt alle aspecten waarin mensen van elkaar verschillen: geslacht, leeftijd, etniciteit, wensen, behoeften, competenties, interesses en werkstijlen. - Actiepunten van een diversiteitsbeleid zijn onder andere een aantrekkelijker vacature en nieuwe onthaalbrochure maken; wervingskanalen uitbreiden; een diversiteitsaudit, tevredenheids- en werkbaarheidsmeting (laten) uitvoeren; vormingssessies organiseren voor kansengroepen. - Een deel van de gemaakte loon- en werkingskosten wordt terugbetaald. Begin 2011 werd voor de vierde maal de Jobkanaalprijs Diversiteit uitgereikt. Hiermee worden ondernemingen beloond voor hun geïntegreerd diversiteitsbeleid, het innovatieve karakter van hun personeelsbeleid en hun inspirerende aanpak. Naast de titel krijgen de winnaars ook voor 2500 euro adviescheques van Acerta, ADMB of SD Worx. Jobkanaal is opgericht door de ondernemingsorganisaties Verso, VKW, Voka en Unizo, geniet de steun van de Vlaamse overheid, en begeleidt bedrijven bij de tewerkstelling van allochtonen, arbeidsgehandicapten en vijftigplussers (zie kader: ‘Wat doet Jobkanaal?’). Woonzorgcentrum Onderdale is een relatief kleine instelling met 75 woongelegenheden en...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.