HRM zorg: Heilig Hart Tienen. Hoe zet je een ziekenhuis opnieuw op de kaart?

HR Square 75
Essentie Een nieuwe organisatiedynamiek ontstaat door: ■ Afbouwen van schuldenlast, maar toch investeren in materiaal en medewerkers. ■ Ontwikkelen van een lerende organisatie. ■ Grondig screenen en begeleiden van nieuwe medewerkers. ■ Focussen op de eigenheid van de instelling. ■ Nastreven van een respectvolle houding met klant-, kwaliteits- en samenwerkingsgerichtheid. Vzw Heilig Hart Tienen is met 331 bedden een middelgroot regionaal ziekenhuis, met twee campussen in Tienen en een medisch centrum in Aarschot. In totaal werken er 773 personeelsleden, goed voor 568 voltijdsequivalenten. Na de perikelen in 2004 kwam er een nieuwe directie: in 2005 een financieel directeur en een hoofdapotheker, in 2007 een algemeen directeur en een directeur HR en administratie, en in 2008 een verpleegkundig directeur. Wisselingen op directieniveau leiden tot wantrouwen bij personeel. Waarom zou deze directie het immers wel goed voorhebben met hun ziekenhuis? Begrijpelijk, vindt Raf Lemmens, directeur HR & Administratie: “Een nieuwe aanpak, een...

In de kijker

Fietsvergoeding voor iedereen (in de privésector)

Loonkost in 2022 met 7,9 procent gestegen

Veel minder tijdelijke werkloosheid

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.